Конфедерацията на независимите синдикати в България е един от най-важните социални

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България е един от най-важните социални
Коментари Харесай

Фандъкова: КНСБ е един от най-важните социални партньори на Столичната община

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България е един от най-важните обществени сътрудници на Столичната община“ – това сподели кметът на София пред делегатите на 9. конгрес на КНСБ.

„ Живеем в невиждана икономическа рецесия, във време на лимитирани запаси и финансови средства, и на първо място главните политики на града и на страната би трябвало да са ориентирани в отбрана и поддръжка на хората “ – уточни Фандъкова. Благодарение на дейния обществен разговор сред Столичната община и синдиката има подписани групови трудови контракти в съвсем всички браншове.

Кметът напомни, че тази година е и третата поредна, през която дружно с Федерацията на транспортните служащи се извършва съглашение за покачване на приходите в бранша на публичен превоз. „ През тази година Следствен отдел към окръжна прокуратура отдели 170 милиона лв. от бюджета на София за градския превоз – за горива и заплати. Това са 36% от личните данъчните доходи на общината, – сподели още Фандъкова. – Въпреки това дефицитът в градския превоз сега е 143 милиона лв.. И аз чакам, по този начин както в други европейски столици, страната да поддържа публичния превоз в града “ – сподели Фандъкова.

В своето послание към делегатите на конгреса Фандъкова оцени високо дейния обществен разговор сред Столичната община и Синдиката на българските учители. Тя даде и образци за реализирани резултати със синдикатите в областта на опазването на здравето, обществените действия и културата.

„ Решенията изискват непрекъснат деен разговор и взаимно почитание: със обществените сътрудници, сред институциите, изискват обединяване в полза на намиране на решения за хората “ – сподели още столичният кмет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР